Файлов сървър

Има точно една причина да имате компютри в офиса си – информацията на тях. А при повреда тази информация лесно може да изчезне безвъзвратно. Още по-често се случва човек да изтрие нещо важно и нужно по погрешка. Най-сетне, често се случва на различни фирмени компютри да има различни копия от нещо и някой да използва по-старо и неактуално вместо нужното…

Файловият сървър е компютър, специализиран в съхраняването на информация. Другите компютри се свързват с него и използват файловете в него, точно както биха използвали собствения си диск. Хардуерните повреди не унищожават информацията вътре – тя е дублирана. Не я плаши дори изтриването по погрешка – автоматично правените периодични копия пазят информацията. Различни копия няма как да има, тъй като всичко е на едно място.

И това е само началото. Искате ли различен достъп до файлове за различните служители? Различно чести резервни копия за различно ценна информация? Дискови обеми, които обикновено струват цяло състояние? Немалко видове автоматични обработки за данните ви? И всичко това на цената на общодостъпен хардуер, вместо на елитни сървърни решения с елитни цени? Обадете ни се.